Traject


Praktijk voor Autismebegeleiding richt zich op mensen met normale tot hoge begaafdheid met (een vermoeden van ) autisme. Vanzelfsprekend wordt ook de omgeving bij de coaching betrokken worden. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Momenteel is er helaas een cliëntenstop.

In de Praktijk

Praktijk voor Autismebegeleiding werkt met een uniek stappenplan. Vanzelfsprekend is elk persoon uniek, elke hulpvraag uniek en daarmee ook elk persoonlijk traject uniek. Toch is er een vaste basis; de Methode "Meer Rust en Minder Stress bij Autisme"  van Marja Boxhoorn dat zich al keer op keer bewezen heeft. Bij de methode horen praktische werkbladen en een handige toolkit die makkelijk te gebruiken zijn. Daarmee heb je een betrouwbare methode in handen die heel praktisch is en die je je leven lang kunt blijven gebruiken. We werken dus heel praktisch en doelgericht; je krijgt hulp waar je écht iets aan hebt!

 

Bovendien is Sanne heel ervaren als coach én als moeder van een volwassen dochter met autisme. Ze begrijpt je daardoor als geen ander en kan daarmee het stappenplan heel doelgericht inzetten. De combinatie van ervaring, begrip en praktische aanpak maakt de methode uniek.

 

Wil je alvast een beter beeld krijgen van wat de Methode je te bieden heeft, laat dan een berichtje achter bij Contact, dan stuur ik je de 1e stap; "Stress-signalen herkennen", GRATIS toe!

 

Meer Rust, Minder Stress

Je kunt kiezen uit verschillende trajecten.

Bij elk traject leer je jouw eigen ‘handleiding’ kennen, waardoor je meer grip op je leven hebt. Zo krijg je je leven weer op de rit en dat komt je geluk, gezondheid, relaties en werk enorm ten goede!

 

Bonus; bij elk traject kun je rekenen op een aantal extra's!

  • Bij inschrijving ontvang je GRATIS het boek : "Meer rust en minder stress bij autisme" van Marja Boxhoorn.
  • 1 gratis intakegesprek waarbij we je hulpvraag en doelen helder krijgen.
  • Sessie(s) bij een ervaren beweegtherapeut. Je ontvangt op maat gesneden tips die gericht zijn op ontspanning en rust in je lijf.
  • Je ontvangt een map met praktische werkbladen en tools waar je echt wat aan hebt, ook voor de toekomst.
  • Gratis handige kaartjes in een stevig mapje in zakformaat, zodat je jouw stappenplan bij de hand hebt.

Vervolg Traject

Vaak is er behoefte om na de coaching contact te houden. Je coach kan dan op een afstand meelopen, ook als je juist goed functioneert. Je spreekt elkaar maandelijkse even (in de praktijk of bij je thuis) of je hebt contact via email. Op die manier kan je begeleider snel signaleren wanneer meer hulp nodig is. Omdat je elkaar goed hebt leren kennen is vragen om hulp natuurlijk  laagdrempelig. 

 

Praktische hulp

Het leven is altijd in beweging, maar perioden van veranderingen zijn juist stressvol, zeker bij autisme. Denk aan een verhuizing, een nieuwe opleiding of baan of de komst van een baby.

 

Een vast aanspreekpunt is in zulke perioden dan veilig en praktisch. Je vaste persoonlijke begeleider kan je helpen bij moeilijke momenten bijvoorbeeld  op je werk of op school, of als je vastloopt op een bepaald punt, bijvoorbeeld met je financiën, het schrijven van een sollicitatiebrief of het opnieuw vinden van een handige structuur. 

 

Met een vaste begeleider niet steeds opnieuw je verhaal te doen of aan iemand te wennen.